Gode tips til unge filmskabere

ANNONCE

Kan du godt lide at lav film? Eller går du med en lille producer i maven? Så skal du uden tvivl forfølge denne drøm. Du kan blive rigtig dygtig, hvis du kæmper for det. Du kan blive bedre på filmkurser eller filmskole, producer, hvor de lærer dig gode fifs. Se mere på www.filmkurser.dk. Indtil da har du her et par gode tips til at blive en bedre filmskaber.

1. BRUG DET DU HAR

Lad være med at skrive store episke scener med mange mennesker, medmindre du ved, der er en festival der sker i næste uge, som du kan stjæle som en kulisse. Spil til dine styrker. Der er sikkert noget unikt, at du eller din familie har adgang til, som du kan bruge i din film. Hvis din far har en traktor – skriv en film omkring det. Hvis han ikke har det, lad være.

2. PRES DIG SELV

Hver film du laver skal lære dig noget, du ikke vidste før, og opnå noget, du ikke vidste, du var i stand til. Det betyder ikke, du er nødt til at gå ud hver gang og gøre noget, du ikke aner, hvordan man gør. Du bør trække på de færdigheder og teknikker, du allerede har lært, men hvis du ikke bygger oven på dem – hvis du ikke presser dig selv videre på en eller anden måde, spiller du for sikkert.

3. HOLD DET KORT

4. VIS TIL VENNER OG FAMILIE FØRST

At vise sin film til et publikum er en af de vigtigste måder at finde ud af, hvad du laver rigtigt eller forkert som filmskaber, men det er ikke det samme som at sige, at du altid nødt til at forsøge at behage publikum, eller lave en film, som du tror “de” vil kunne lide. Bare det at du ser din film med andre mennesker i lokalet vil hjælpe til, at du ser det mere objektivt.

Held og lykke.

Venlig hilsen

Mark

Administrator på jimlyngvild.dk

LÆS OGSÅ: Sådan finder du gode USB stik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *